Att kombinera dofter

Flera parfymflaskorNär vi använder många olika parfymerade produkter kan dofterna lätt skära sig mot varandra. Så hur ska man tänka för att kombinera dofter på rätt sätt?

Vissa dofter fungerar att kombinera med varandra. Andra gör det inte. Vilka dofter som fungerar över huvud taget är också i stor utsträckning en fråga om säsong. Vissa dofter är somriga, andra mer höstiga eller vinteranknutna. Nu när sommaren är här är det smartaste rådet att använda en lotion med en doft, och förstärka denna doft med en parfym. De behöver inte dofta exakt likadant, med det är viktigt att de går i samma ton.

Om det här låter dogmatiskt avslutar vi med Debbie Wilds ord. Wild är Lifestyle Director på Jo Malone, som sedan april i år säljs på Kicks och Åhléns. I en intervju med Elle säger hon:

Du är konstnären och det som jag älskar kommer inte att vara det du älskar. Dina minnen av doft är helt annorlunda än någon annans. Det bästa är egentligen att besöka en doftstylist för att få reda på vilka dofter du verkligen älskar och vill bära. Det viktigaste är hur du känner kring doften.