Billigare mode

Modebutik i StockholmVare sig du har tänkt ge bort kläder, eller vill piffa upp din egen garderob inför jul och nyår, kan du spara pengar på mode utan att göra avkall på vare sig kvalitet eller stil. Här är några smarta tips.

För det första, var inte rädd för att använda rabattkoder. Det går att hitta koder för de flesta stora e-handlare på nätet, bara man letar lite. Det bästa tipset är att klicka in sig på gratislandet.se, där det går att hitta många rabattkoder inom mode.

Nästa tips är Black Friday, en amerikansk tradition som svenskarna har tagit till sina hjärtan. Det dröjer i och för sig tills den infaller nästa gång, men det kan vara smart att planera lite inför den. Fundera på om det är något du verkligen vill ha, och se om du kan få det till ett bra pris när den dagen infaller. Många, även inom mode, har dessutom Balck Friday-rabatter hela veckan. Den svenska e-handeln ökade med 20 procent under Black Friday, skriver Dagens Media.

Black Friday är dock framför allt inriktat på hemelektronik. Det är där man kan göra de allra bästa fynden, och det är också de butikerna som ser de allra största ökningarna i sin försäljning.

Tittar man på produktnivå så ökade försäljningen av tv-skärmar med 18 procent, och stora tv-skärmar sålde hela 24 procent bättre under årets november. Allra bäst gick dock surfplattan, som växte med 40 procent om man jämför november 2017 med 2016. Det gör att den totala surfplatteförsäljningen hittills i år ligger på plus 10 procent.

De flesta vet nog att man kan göra riktiga fynd på Blocket, ibland rent av plagg där prislappen sitter kvar. Men alla tänker inte på att man också kan göra fynd på Facebook. Dels finns det många köp- och säljgrupper, inriktade på en viss kategori eller på ett visst geografiskt område. Dessutom har Facebook nu lanserat sin Marketplace, som fungerar ungefär som Blocket, men där det är gratis att annonsera. Läs mer om Marketplace här.