De hetaste smyckestrenderna 2020

Smycken är en utmärkt accessoar för personer som vill bära rådande trender utan att ändra stilen för mycket. Smyckestrender år 2020 inkluderar bland stora statement-smycken, färgglade ädelstenar för vigsel- och förlovningsringar samt kombinationen av guld och silver.

Det är extra spännande att titta på trender för smycken och accessoarer. Många personer har redan en utpräglad personlig stil vad gäller kläder och följer därför inte trender. När det däremot kommer till smycken är det dock fler som är villiga att ta ut svängarna och prova något nytt. Smycken är ett perfekt sätt att ändra sitt personliga uttryck efter rådande trender utan att göra avkall på sin grundstil. Dessutom är det oftast billigare att köpa ett smycke och mindre accessoarer än kläder och skor. Här kan du läsa mer om de hetaste smyckestrenderna 2020 och hur du kan bära upp dem.

Statement-smycken

År 2020 kommer statement-smycken att slå stort. De senaste säsongerna har vi redan sett hur stora örhängen och halsband tagit allt större plats på catwalken. I år flyttar de in i folks smyckeskrin och bärs med stolthet till vardags såväl som på fest. Här hittar du snygga smycken online för alla stilar och tillfällen. Här hittar du bland annat hoops, det vill säga stora örhängen i form av ringar, som fortsätter att vara trendigt. Dessa kan matchas till en rad olika outfits, bland annat en stilren vit skjorta eller en färgsprakande klänning.

Färgglada ädelstenar

Diamanter har länge dominerat som ädelsten vad gäller vigsel- och förlovningsringar. Nu blir det dock allt mer populärt att välja en annan ädelsten för ringen. En rådande trend är att låta färgglada ädelstenar pryda ringen. Detta är både mer personligt och billigare. Populära ädelstenar är bland annat:

  • Safirer i olika färger, bland annat blå, rosa och gula
  • Gröna smaragder
  • Röda rubiner
  • Ljusblå akvamariner

Matcha silver och guld

Den allmänna regeln om att inte matcha silver och guld är ett minne blott. Denna säsong vågar vi matcha silver och guld för att skapa coola effekter. Även vitguld och roséguld kan matchas tillsammans med silver och gul-guld för att skapa vackra kontraster. Denna trend passar framför allt dig med minimalistisk stil som vill vara trendig utan att ändra din stil särskilt mycket.