Mammakläder och stödstrumpor

Är du gravid och upplever hela graviditeten som ganska jobbig? Se då till att du utrustar garderoben med rätt mammakläder och ser till att röra lite på dig så kommer du snart må bättre. Här är tipsen på hur du mår och känner dig bättre under en jobbig graviditet.

”– Folk hade målat upp graviditeten som så härlig, men det var inte riktigt min grej. Jag hade så ont i kroppen. Det var inte värdigt” läs mer här.

Att vara gravid är något som många drömmer om att bli, men hur är det att faktiskt vara gravid egentligen? Illamående, krämpor och humörsvängningar är till exempel något som de flesta glömmer att ta med i beräkningen. Sanningen är att alla graviditeter inte är lyckliga dagar svävandes på rosa moln, snarare tvärt om. För många havande mammor är detta en tid då ingenting känns som det brukar, kläderna sitter för tight och maten man en gång älskade kan man inte ens vistas i samma rum som på grund av illamåendet. För att inte tala om hormonerna och humörsvängningarna som inte kan kontrolleras. Men som tur är finns det en del saker som kan underlätta även den jobbigaste graviditeten och det gör man genom att ta till alla knep i boken för att må bättre. Ta de ömmande fötterna exempelvis. I dag finns det jättefina stödstrumpor för gravida att låta fossingarna vila i och i tidningen Mama tipsar man om alla möjliga sorters smarta och snygga kläder att investera i under graviditeten. Sen ska man inte glömma att det faktiskt är bra att röra på sig under graviditeten.

Rätt kläder och träning kan underlätta

Något annat som kan vara bra att känna till för den som genomgår en jobbig graviditet är att det inte räcker med bara kläder och stödstrumpor för att må bra. Det kan också vara bra att lägga till träning på schemat. Men se till att träna lätt och att inte ta i alltför mycket. I tidningen Allt för föräldrar tipsar man till exempel om att fokusera på simning och att cykla, men att undvika att komma upp i maxpuls och att inte stå upp på cykeln när du trampar.