Många vill göra skönhetsingrepp

Skönhetsingrepp har gått från att vara något som bara kändisar gör till att bli något populärt bland gemene man, inte minst bland kvinnor. Idag vill omkring 62 procent av kvinnorna i Sverige göra någon typ av ingrepp, enligt en ny undersökning.

Kroppsbehandlingar och ingrepp av olika slag som förändrar ditt utseende har blivit allt mer populärt. Idag finns hur mycket som helst att göra, bland annat botoxinjektioner och fillers. Om du vill veta mer om olika ingrepp, kolla in www.laserestetik.com/.

62 procent drömmer om att göra skönhetsingrepp

Man får inte glömma att skönhetsingrepp är något som både kvinnor och män gör, och i alla åldrar. Men än är det kvinnornas intresse av det hela som sticker ut. I en ny undersökning visar det sig att hela 62 procent av de deltagande kvinnorna överväger och drömmer om att göra någon typ av skönhetsingrepp. In undersökningen var det 1000 kvinnor som deltog. En trend som undersökningen visade på överlag att många önskade en förändring i sina lv, och en del av det gällde alltså att det skulle vilja göra skönhetsingrepp av något slag. Vilka ingrepp som kvinnorna drömmer om att göra skiljer sig åt, men flest var det som inte ville göra något ingrepp alls, och näst efter det ville flest en fettsugning. Såhär såg det ut procentuellt, enligt Expressen:

  • Inget – 38 %
  • Fettsugning – 22 %
  • Ta bort generande hårväxt – 19 %
  • Bröstlyft – 13 %
  • Bukplastik – 12 %
  • Bröstförstoring – 11 %

Att tänka på vid val av behandlare

För den som vill göra ett skönhetsingrepp finns det många saker som är bra att tänka på innan du bestämmer dig och när du ska kolla upp en behandlare. I en artikel från Sveriges Radio kan man läsa om Kristina Norman som testar olika skönhetsingrepp i sitt yrke som skönhetsjournalist, och hon tipsar om att du bland annat ska kolla upp om behandlaren är utbildad, se om det finns en ansvarig läkare för kliniken, be om batchnummer på förpackningen av till exempel fillers och kolla upp läkare och sjuksköterskor hos socialstyrelsen. På Hallåkonsument tipsas det även om att du ska söka information om företaget för att se om det är seriöst och har rätt kompetens för behandlingarna. Kontrollera om det finns en ansvarsförsäkring och om företaget är anslutet till en branschorganisation.