Modetrender hösten 2019

Hösten är en årstid då många vill se över sin garderob och skaffa nya plagg som både håller en varm och är snygga. För att hitta rätt stil i år är det några trender du kan hålla extra utkik efter.

Av alla plagg som behövs under den kallare delen av året är det några som är viktigare än andra att satsa på. Vädret kan svänga fort och ena dagen värmer solen medan nästa dag är fylld av regn och starka vindar. En snygg höstjacka är en bra investering att börja med för att ta dig igenom den här årstiden. Rätt ytterplagg kan rädda dig i både regn och rusk, och om du har tänkt igenom valet av jacka ordentligt kan du hålla dig både varm och snygg ända fram till vintern. Men. Av alla snygga plagg som finns att köpa under hösten är det faktiskt några som inte egentligen behövs:

  • Skor som inte tål vatten
  • Ytterkläder som inte står emot vind
  • Tunna tröjor

Genom att satsa på sådana plagg som faktiskt har en funktion samtidigt som de är snygga får du mer användning av kläderna och alltså mer valuta för pengarna. Att köpa några accessoarer, som till exempel en kedja eller några matchande smycken, som du sedan kan återanvända till flera olika outfits är ett tips för att spara på ekonomin.

Modetrender

När det gäller stil och mode under hösten 2019 är det mycket som påminner om 90-talets stil. Höga jeans med en passform som passar de flesta finns i många butiker, precis som collegetröjor med olika tryck på. Stickat går hem i alla former under hösten, liksom skinnbyxor och rejäla kängor. Rockar och kappor i riktigt stora storlekar syns också allt oftare i butikerna. Dessa är tack vare sin rymlighet bra plagg när kylan slår till. En annan stor trend under 2019 är att köpa sina kläder på second hand. Begagnat och återvunnet är en stor vinst för miljön och den som letar ordentligt kan hitta nästintill nya plagg för en riktigt billig peng. Även märkeskläder finns att hitta begagnat och de är då betydligt billigare än vad de är när de är nyproducerade.