Permanent hårborttagning med IPL

Trött på att gå runt stubbig, rödprickig och kliande hela dagarna? Då ska du nog lägga ner med både rakhyveln, hårtborttagningskrämen och vaxet. Ska sanningen fram så finns det nackdelar med alla metoder, och det enda som verkligen hjälper på ett långsiktigt och bra sätt är IPL/laser.

Hårborttagning med IPL raderar inte bara hår, utan även dina fruktlösa försök till att bli av med detta ständiga ok. Tänk bara hur mycket tid du tillbringar på att åter och återigen bli av med håret! Och på hur mycket det kliar och irriterar när det växer ut igen. Röda prickar är kanske ett av våra vanligaste generande problem idag när det kommer till utseende och många upplever att rakning och vaxning tar för mycket av deras tid. Laserbehandling mot hårväxt är helt enkelt det bästa du kan göra om du vill bli av med håret. Dessutom är det mer miljövänligt, speciellt om du använder engångsrakhyvlar som du slänger efter någon gång. Det är också mer hygieniskt än andra typer av hårborttagning.

Laserbehandling mot hårväxt

För många av oss räcker det med att läsa artiklar om folk som bränt sönder sin hud på grund av hårborttagningskrämer. Både Aftonbladet, Nyheter24 och Expressen kan rapportera om sådana händelser under väldigt kort tid. Istället för att ägna dig åt den eviga och tillfälliga hårborttagningen, som dessutom i många fall kan vara riskabel, kan du gå till en klinik som erbjuder laser/IPL. Stora ytor kan behandlas samtidigt och mer effektivt än andra metoder, och resultatet är mycket bra. Effekten sitter i länge och kallas ofta för permanent hårborttagning. Det börjar bli vanligare att göra en sådan behandling både bland kvinnor och män.

Metoden går ut på att man förstör hårsäckarna vid hårets tillväxtfas. Sedan kommer man tillbaka för en återbehandling för att se till att så många hårsäckar som möjligt blir drabbade. Effekten är strålande och det innebär inga större risker. En bra sak att tänka på är att det är långtidsverkande och att håret försvinner efter ett par veckor, det ramlar alltså av av sig själv.