Reafynden som håller längre

De flesta av oss älskar att fynda på rea. Men alltför impulsiva köp kan istället resultera i att kläderna blir garderobsprydnader som trängs längst in i ett hörn. Lär dig hur du shoppar reakläder på ett smart sätt för att gynnas av de billiga priserna men samtidigt få något användbart och långlivat.

När du ska handla kläder på rea kan det vara bra att tänka till lite extra. Att bara handla småsaker du egentligen inte har användning för kan både tära på ekonomin och utrymmet i garderoben. Tänk istället igenom vad du verkligen har behov av och passa på när det är nedsatt.

kvinna som shoppar reafyndPlagg att hålla utkik efter på rean

Stylisternas budgetknep har alltid varit att undvika att handa onödiga prylar på rean och istället fokusera på saker du i normala fall kanske inte direkt har råd med eller måste spara till. Det kan röra sig om flera plagg.

  • Kappor
  • Vinterjackor/höstjackor
  • Vinterskor, stövlar och kängor
  • Dyrare väskor

Inom dessa ovan nämnda kategorier brukar kvalitet vara viktigare än om du bara köper ett par enkla jeans. Dock kan du naturligtvis också handla dyrare varor du länge har önskat dig, bara för att unna dig något extra när det dyker upp – nedsatt.

Anledningen till att det är värt att handla ”större” saker på rea är alltså att du får mer valuta för pengarna då du kan handla högre kvalitet till lägre pris. Detta kan på ett visst sätt ses som en investering, även om det kan vara lite konstigt att tala om investeringar när det gäller kläder.

Att undvika på rea

Egentligen är det ett felaktigt påstående att säga att det finns saker du bör undvika på rea, men rent generellt finns det plagg som du lika gärna kan handla till normalpris. Det rör sig till exempel om toppar, jeans, underkläder och allt som faller inom kategorin impulsköp. Tänk också på att vissa butiker inte rear ut plagg utan använder lockpriser. Med andra ord har det mer att göra med dina personliga behov, än om specifika plagg och saker. Om du absolut inte är i behov av något är det bara utkastade pengar att köpa det, även om priset må vara lägre. Det är nämligen lätt hänt att du tänker så om flera impulsköp, och i slutändan blir summan mycket högre…