Rengör huden skonsamt i vår

Precis på samma sätt som att yttre och inre faktorer påverkar ditt allmänna välmående så påverkas även din hud. När våren kommer och vädret slår om upplever många irritation, torrhet och andra obehag som får ansiktet att se grått och trött ut. En daglig rengöring av huden tar faktiskt inte bara bort smink, utan även föroreningar, damm och annat som ligger i luften.

Dermalogica produkter gör sig kanske mest kända för att de inte är komedogena. Det betyder att de inte skapar pormaskar, utan renar aktivt huden med olika komplexa system. Men det kanske mest häpnadsväckande är att produkterna till stor del är växtbaserade, och innehåller inte artificiella parfymämnen eller mineraloljor. För att få till en bra hud måste du nämligen hålla den ren, men många tror att det ska strama och svida ordentligt efter rengöring. Det här är helt fel; stramar och svider det betyder det att det är på tok för starka produkter för din hud! Läs mer i måbra.se.

”Att gå och lägga sig utan att tvätta bort sminket är en av de värsta sakerna du kan göra för din hud. Sminkrester, olja som din hud producerar och föroreningar som samlats under dagen kan täppa till porer och orsaka hudbesvär.” expressen.se

Milda hudvårdsprodukter är bättre

Det ska sägas att skönhetsindustrin och hudvårdsindustrin har haft mycket vändningar den senaste tiden. Det har varit skandaler om lanolin och andra ämnen som på olika sätt är skadliga både för den som använder produkterna men också för miljön när det blir avfall eller sköljs av. Det som också gör att andra hudvårdsprodukter halkar efter i sin framställning är för att de inte tar in yttre och inre omständigheter.

Det som påverkar hudens kvalitet är alltifrån vädret till hormoner, ålder och genetik. På våren upplever många att det blir extra svårt att hålla en god lyster på huden eftersom det är omöjligt att hålla reda på luftfuktighet, om det plötsligt blir minusgrader eller gassande solsken. Det många gör då är att de köper hudvårdsprodukter som är starka och till mångas förtret också beroendeframkallande. Även fast forskning visar att det är skonsamma produkter som är bäst för din hud.