Smycken och mode hösten 2019

Modet under hösten 2019 viskar om damigt 70-tal och starka färger från 80-talet. Inte att glömma är att smycken gärna får vara i silver.

Något som är trendigare än någonsin just nu är inget annat än örhängen i silver. Guld har länge varit metallen som synts på både modeller och i magasin, men nu börjar alltså silver komma tillbaka – med sin lite kallare ton.

Välklätt och damigt i modet hösten 2019

Andra trender just nu går det att läsa om i Elle bland annat. Det är allt från dressade kläder som får tankarna till den yrkesarbetande kontorskvinnan på 70-talet:

Det är plagg som snygga byxkjolar, knytblusar, kavajer och trenchcoats som sätter looken. Accessoarer som sidenscarfs, snygga axelremsväskor och stövlar är också mitt i prick – Elle

Starka, pigga färger på kläderna

Förutom det damiga 70-talsmodet som är tillbaka, är även det färgstarka från 80-talet helt rätt under hösten. Varför inte neonrosa, knallgult, turkost och pigga, gröna toner. Passar perfekt för att lyfta humöret en kall och rå höstdag, inte minst om plagget är en kappa eller ett par snygga stövlar som går upp till knäna. Kjolen ska vara i vadhöjd, så kallad midikjol, där boots eller stövlar sticker fram för att återigen markera det damiga i hela klädseln.

Plisserad kjol och knytblus är helt rätt

Några plagg du inte får glömma är den söta knytblusen, den plisserade kjolen i just vadlängd, finstickade koftor, scarfs och damiga armband. Markerad midja är även det en trend som är här för att stanna, något som verkligen viskar 80-tal. Inte minst om det är ett lite bredare skärp. Läs mer om modet här och här.