Snabba tips för bättre munhälsa

Känner du att du behöver fräscha upp dina kunskaper i munhälsa? Här kommer några enkla, snabba tips för bra andedräkt och god munhygien.

Ett vitt bländade leende är din viktigaste accessoar sägs det, men hur står det till med munhälsan? Att ha god munhygien är a och o för ett fräscht smil, i alla fall är det grunden. Så vad ska man tänka på för att slippa dålig andedräkt, hål i tänderna och gula toner i stället för vita? Här är några enkla tips att lägga på minnet:

  • Undvik stark mat
  • Undvik snusning/rökning
  • Borsta tänderna noga & rengör mellan tänderna
  • Borsta tungan

Tips för bättre munhygien

Något som en tandläkare tipsar om i en intervju med Expressen är att borsta tänderna ofta och noga, minst tre gånger om dagen. Efter varje måltid. När du har beläggningar och plack på tänderna ger detta nämligen dålig andedräkt och kan ge upphov till tandlossning på sikt. Vill du säkerställa att du i alla fall inte doftar illa ur munnen ska du inte glömma tungan. En tungskrapa tar bort bakterier från tungan och gör att du slipper oroa dig för lukt. Ett annat, ganska självklart, tips är att undvika rökning och snusning, och likaså stark mat.

 
 

Fler inlägg om Hälsa